Уряд закликає українців активно вакцинуватися

Уряд закликає українців активно вакцинуватися

Укрінформ
В Україні з 21 липня розпочався п'ятий етап вакцинальної кампанії, уряд закликає українців активно вакцинуватися, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Відсьогодні розпочинається п'ятий етап вакцинації від COVID-19. Українці, незалежно від віку та професії, зможуть отримати вакцину. Щоб захисти себе і своїх близьких потрібно звернутися до центру вакцинації або пункту щеплення, отримати відповідну вакцину. Бажано мати оформлену декларацію з сімейним лікарем, це скоротить час отримання вакцини. Тому запрошуємо всіх українців активно вакцинуватися, щоб зупинити розповсюдження пандемії в Україні”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Для всіх охочих: в Україні стартував п'ятий етап COVID-вакцинації

Прем’єр наголосив, що попри те, що уряд надав можливість вакцинуватися всім охочим, пріоритетними групами для вакцинації залишаються медичні працівники, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди з супутніми захворюваннями

"Саме ці групи в зоні найвищого ризику, найбільш вразливі до COVID-19, їм і надалі буде надаватися пріоритет у вакцинації", - сказав Прем'єр.

Читайте також: Флакон на 15 доз: Ляшко закликає максимально ефективно використовувати вакцину Moderna

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 липня в Україні зроблено майже 4,3 млн щеплень, майже 2,8 млн українців отримали одну дозу вакцини, завершили курс вакцинації 1,5 млн українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-