Флакон на 15 доз: Ляшко закликає максимально ефективно використовувати вакцину Moderna

Флакон на 15 доз: Ляшко закликає максимально ефективно використовувати вакцину Moderna

Укрінформ
Україна отримала визначену кількість доз вакцини Moderna із розрахунком 14 доз в одному флаконі, втім при використанні одного флакона можливо вакцинувати 15 осіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Окремо хочу звернутися до медиків, які відсьогодні починають щеплювати вакциною Moderna. Вона постачається у флаконах, які відповідно до інструкції виробника розраховані на 13-15 доз. Під час розподілу і передачі даної вакцини Україні від глобальної ініціативи COVAX нам було прораховано і передано кількість доз із розрахунку на 14 доз в кожному флаконі, при цьому на самій упаковці написано, що у флаконі 15 доз. Україна забезпечила якісні шприци, які дозволяють набирати з флакона 15 доз. Тому закликаю медпрацівників ефективно використовувати цю вакцину і старатися набирати 15 доз з флакона”, - сказав Ляшко.

Читайте також: У МОН розраховують, що більшість освітян вакцинуються до 1 вересня

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня Україна отримала від США в рамках глобальної ініціативи COVAX 2 млн доз вакцини американського виробника Moderna. З 21 липня МОЗ оголосив п'ятий етап вакцинальної кампанії, під час якого щеплення від коронавірусної хвороби можуть отримати всі бажаючі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-