У МОН розраховують, що більшість освітян вакцинуються до 1 вересня

У МОН розраховують, що більшість освітян вакцинуються до 1 вересня

Укрінформ
Міністерство освіти та науки розраховує, що до 1 вересня більшість педагогічних працівників зроблять щеплення проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на презентації результатів дослідження "Пояснити 30%: Як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії" сказала заступник міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

“Ми розраховуємо, що більшість педпрацівників будуть провакциновані до 1 вересня, це дозволить почати навчання у закладах освіти без дистанційних процесів. Але все це залежить від епідемічної ситуації”, - сказала Мандзій.

Стосовно можливості щеплення проти COVID-19 дітей віком від 12 років, заступник міністра зауважила, що рішення про залучення тих чи інших категорій громадян до кампанії вакцинації залежить від МОЗ.

Читайте також: Від коронавірусу в Україні вакцинували вже понад 550 тисяч освітян

“Це повноваження виключно Міністерства охорони здоров’я. Поки що діти не підпадають під вакцинацію. Будемо мати рекомендації МОЗ - тоді будемо вести бесіди з батьками щодо тих чи інших тенденцій”, - пояснила заступник міністра.

Вона додала, що елементи дистанційного навчання так чи інакше будуть застосовуватися, МОН розширюватиме Всеукраїнську школу онлайн, більше використовуватиме змішаний формат навчання.

Читайте також: Проблеми з інтернетом і брак уваги вчителів: батьки оцінили «дистанційку»

Як повідомляв Укрінформ, керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександр Заїка заявив, що під час п'ятого етапу вакцинації проти COVID-19 може відбуватися вакцинація дітей віком від 12 років за рекомендаціями лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-