Малюська ознайомився із литовською системою виконання кримінальних покарань

Малюська ознайомився із литовською системою виконання кримінальних покарань

Фото
Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська у рамках участі у IV міжнародній Конференції з питань реформ в Україні, що проходила у Вільнюсі в Литві, ознайомився з литовською системою виконання кримінальних покарань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Малюська спільно з міністром юстиції Литовської Республіки Евеліною Добровольською відвідав виправну установу у Вільнюсі - Vilnius Correction House та ознайомився з литовською системою виконання кримінальних покарань.

«Ми продовжуємо активно працювати над створенням у Литві пенітенціарної системи європейського зразка, використовуючи механізми ресоціалізації засуджених та їх подальшої ефективної реінтеграції в суспільство», - відзначила Добровольська.

Читайте також: Амністія до 30-річчя Незалежності: кого можуть звільнити, якщо Рада ухвалить закон

Своєю чергою Малюська поінформував литовських колег про основні пріоритети розвитку пенітенціарної системи України та забезпечення належних умов тримання під вартою відповідно до найкращих міжнародних стандартів.

«Запроваджений проєкт «Платні камери в СІЗО», засудженим надається можливість доступу до мережі Інтернет, розпочата оптимізація існуючих в’язниць і приватизація законсервованих в’язниць, впроваджується низка пілотних проєктів, спрямованих на покращення доступу ув’язнених до медичних послуг, їх лікування та реабілітації», - зазначив Малюська.

Читайте також: Малюська розповів про майбутні законопроєкти про деолігархізацію

Сторони також обговорили питання щодо розбудови пенітенціарної інфраструктури, застосування альтернативних позбавленню волі видів кримінальних покарань, створення належних умов тримання засуджених в установах виконання покарань та інше.

Під час відвідування центру ресоціалізації ув’язнених (half-way house) Добровольська розповіла про досвід Литви щодо застосування ефективного інструментарію для ресоціалізації засуджених та запровадження дієвого механізму підготовки засуджених до звільнення та життя поза межами виправного центру.

Читайте також: Малюська просить вважати законопроєкт про олігархів українським винаходом

Досягнуті домовленості продовжувати обмін досвідом у пенітенціарній сфері з метою вивчення та подальшого впровадження найкращих європейських практик та стандартів у цій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, у травні у Київському слідчому ізоляторі відкрили оновлений корпус, відремонтований за норвезьким зразком, на 18 камер.

Фото: minjust.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-