Кабмін призначив стипендії дітям померлих учасників Революції Гідності та бойових дій

Кабмін призначив стипендії дітям померлих учасників Революції Гідності та бойових дій

Укрінформ
Уряд підвищив розмір допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, та удосконалив порядок надання державної соцдопомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми, а також врегулював питання виплати соціальних стипендій дітям померлих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Відповідний проєкт постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» ухвалений на засіданні уряду в середу, 7 липня, без обговорення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, документом пропонується підвищити з 1 січня 2022 року розмір допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність, до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, а також призначати державну соціальну допомогу та допомогу на дітей одиноким матерям без зменшення її розміру, якщо центр зайнятості не може запропонувати підходящої роботи для непрацюючої працездатності особи із складу малозабезпеченої сім’ї, сім’ї з дітьми або таку особу направлено на професійне навчання.

Також актом передбачається надавати державну соціальну допомогу особам, які досягли відповідного пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, призначати державну соціальну допомогу та допомогу на дітей одиноким матерям за наявності у власності багатодітної сім’ї та сім’ї, до складу якої входять діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, або особи з їх числа, другого житла.

Читайте також: Дітям загиблих журналістів Веремія і Лабуткіна призначили президентські стипендії

Також пропонується призначати соціальну стипендію дітям померлих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Окрім того, документом передбачається припиняти до з’ясування обставин виплату державної соціальної допомоги та допомоги на дітей одиноким матерям у разі відсутності дітей, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї, сім’ї з дітьми, на навчальних заняттях у закладах загальної середньої освіти з невідомих або без поважних причин протягом десяти навчальних днів підряд та поновлювати таку виплату після відновлення відвідування навчальних занять такими дітьми.

Зазначається, що реалізувати проєкт постанови передбачається за рахунок бюджетних програм КПКВК 2501030 «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення» і КПКВК 2501180 «Виплата соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти».

Потреба в коштах на виплату державної соціальної допомоги особам, які досягли відповідного пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, на травень - грудень 2021 року становить 8043,20 тис. грн, на виплату соціальної стипендії - 1 246, 97 тис. гривень.

Як повідомлялося, у травні 2021 року Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», згідно з яким із 1 січня 2022 року розмір допомоги планується встановити у розмірі 50 000 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-