Pfizer заявляє про відсутність зв’язку між її вакциною та смертю українця

Pfizer заявляє про відсутність зв’язку між її вакциною та смертю українця

Укрінформ
Компанія Pfizer заявила, що нині не встановлено причинно-наслідковий зв’язок між її вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech та смертю українця 2 липня на Вінниччині після щеплення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

«Ми дуже серйозно ставимося до побічних ефектів, які можуть бути пов’язані з нашою вакциною від COVID-19. Нині ми повідомляємо, що в даному випадку не був встановлений причинно-наслідковий зв’язок (між смертю й вакциною – ред.)», - заявили у компанії.

У Pfizer також додали, що вже понад 400 мільйонів осіб у всьому світі були щеплені їхньою вакциною.

Як повідомляв Укрінформ, Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА заявив, що причиноюсмерті вінничанина після COVID-щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця.

Читайте також: Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

2 липня о 13:45 чоловіка, який помер після вакцинації, було щеплено вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Протягом години після процедури чоловік почувався задовільно. Через 3,5 години після щеплення з’явились скарги на нудоту, втрату свідомості. О 17:02 була викликана екстрена медична допомога, яка о 17.10 прибула на місце та провела реанімаційні заходи. Утім, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Мобільною бригадою, яка щепила померлого, було вакциновано 138 людей, інших несприятливих подій після імунізації на даний час не зареєстровано. У п'яти інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим, наразі стан задовільний.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-