Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

Затверджені в Євросоюзі вакцини ефективні від штаму Delta – ЕМА

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) зазначає, що затверджені для використання в ЄС вакцини від коронавірусу ефективні проти штаму «Дельта» та інших відомих штамів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав на брифінгу 1 липня голова департаменту стратегії біологічних загроз для здоров'я та вакцинації Марко Кавалері.

«Чотири вакцини, затверджені в ЄС захищають від усіх відомих штамів, включно з «Дельта». Перші дані свідчать, що дві дози вакцини захищають від штаму «Дельта». Антитіла, що виробляються в результаті вакцинації, нейтралізують всі штами коронавірусу», - сказав він.

Також він наголосив, що вакцинація залишається основним інструментом боротьби з коронавірусом. І закликав усіх вакцинованих осіб повідомляти про будь-які ускладнення після щеплення.

Також Європейське агентство з лікарських засобів закликає всіх розробників вакцин досліджувати свої вакцини, їхній захист від нових штамів.

ЕМА продовжить вивчення того, як змінюється вірус і як наявні вакцини захищають від нових штамів.

Читайте також: Сім країн ЄС схвалили для в'їзду вакцину Covishield — BBC

Як повідомляв Укрінформ, комітет EMA з лікарських препаратів для людини затвердив два додаткові майданчики для виробництва вакцини Comirnaty від COVID-19, що є спільною розробкою компаній BioNTech та Pfizer.

Один об’єкт розташований у місті Рейнбек в Німеччині, яким керує Allergopharma GmbH & Co. KG, інший - у Штайн-ам-Райн (місто в Швейцарії) компанії Novartis Pharma.

Ці два майданчики працюватимуть на різних етапах виробництва.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-