На Вінниччині невдовзі після COVID-щеплення помер чоловік

На Вінниччині невдовзі після COVID-щеплення помер чоловік

Укрінформ
У Вінницькій області помер 47-річний чоловік невдовзі після щеплення від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«2 липня о 18:02 зафіксовано смерть 47-річного чоловіка. Відповідна інформація надійшла до Державного експертного центру МОЗ України», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що щеплення від COVID-19 чоловіку провела мобільна бригада о 13:45.

«Упродовж години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована. О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Польща планує передати Україні вакцину AstraZeneca до жовтня

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Вінницької області, чоловік отримав щеплення від COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

«У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим - стан задовільний», - додали у відомстві.

У МОЗ зауважили, що випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації від COVID-19.

Читайте також: ВООЗ рекомендує тестувати в школах на коронавірус

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 2 001 132 людини, з них отримали 1 дозу - 2 001 130 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози - 766 483 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-