Польща планує передати Україні вакцину AstraZeneca до жовтня

Польща планує передати Україні вакцину AstraZeneca до жовтня

Ексклюзив
Укрінформ
Польща планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у третьому кварталі цього року. Затримка з передачею викликана нерегулярними поставками цієї вакцини до Польщі.

Про це повідомили в МОЗ Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу.

“Польща не відмовилася від перепродажу (вакцини в Україну – ред.), домовленість залишається актуальною. Відкладення терміну підписання угоди виникає через нерегулярні поставки вакцини до Польщі. Підписання угоди і передача вакцини планується у третьому кварталі цього року”, - повідомили у МОЗ Польщі.

У квітні міністерство інформувало Укрінформ, що поставки вакцини з Польщі в Україну може бути здійснено у травні-червні. При цьому, у міністерстві зазначали, що термін поставок залежатиме від динаміки поставок AstraZeneca (а також посередньо і вакцини інших виробників) до Польщі.

Станом на сьогодні у Польщі виконано вже майже 30 млн щеплень, повністю вакцинованими є понад 13,5 млн осіб.

Читайте також: В Україні можуть дозволити влітку COVID-вакцинацію деяких груп дітей

До Польщі доставлено вже більше 38 млн доз вакцини різних виробників.

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 2 001 132 людини, з них отримали 1 дозу – 2 001 130, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 766 483 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 2 767 613 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-