ВООЗ рекомендує тестувати в школах на коронавірус

ВООЗ рекомендує тестувати в школах на коронавірус

Укрінформ
Група експертів ВООЗ, ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ випустила оновлені рекомендації для Європейського регіону з питань шкільної освіти в період пандемії COVID-19. Зокрема, в них йдеться про необхідність використання ПЛР-тестів та експрес-тестів на антиген в школах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У рекомендаціях підкреслюється, що школи мають якомога довше залишатися відкритими за наявності адекватних протиепідемічних та обмежувальних заходів, а державні органи повинні за річний період підготувати заходи, які забезпечать можливості для очного шкільного навчання в новому навчальному році.

«Літній період може стати для держав чудовою нагодою для здійснення необхідних заходів, що дозволяють обмежити захворюваність і уникнути закриття шкіл, яке, як ми вже бачили, призводить до руйнівних наслідків для освіти і для соціального і психічного благополуччя наших дітей і молоді. Ми не можемо допустити, щоб пандемія позбавляла дітей можливості здобувати освіту та розвиватися», - заявив європейський регіональний директор ВООЗ Ханс Клюге.

Водночас директор Регіонального бюро ЮНІСЕФ для країн Європи і Центральної Азії Афшан Хан заявила, що хоча в більшості країн діє дистанційне навчання, на дітях дуже погано позначаються втрата навчального часу і неможливість відвідувати школу.

Читайте також: Записатися на COVID-вакцинацію онлайн можна у шести містах України

"Особливо негативно це позначається на вразливих і маргіналізованих дітях. Протягом останнього року батьки і діти намагалися адаптуватися до "нових" умов навчання, але ми не можемо допустити, щоб такі перебої в навчанні відбувалися і наступного року. Цього літа ми повинні спільними зусиллями зробити так, щоб діти змогли повернутися в школу і надолужити прогалини в освіті, не наражаючи себе на загрозу", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, в світі зафіксували 183 463 661 випадок COVID-19, зокрема 3 972 576 летальних, одужало 167 962 056 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-