На додачу до COVID-щеплення варто вакцинуватися й від грипу – Центр здоров’я

На додачу до COVID-щеплення варто вакцинуватися й від грипу – Центр здоров’я

Укрінформ
На додачу до вакцинації від COVID-19 варто вакцинуватися і від грипу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я України Оксана Кошалко.

“Однозначно вакцинуватися проти грипу, однозначно вакцинуватися на початку епідемічного сезону. Тому що неможливо зараз прогнозувати який буде мікс захворюваності, якщо до нас дійде в повному масштабі грип і додасться до COVID-19”, - сказала Кошалко.

Читайте також: У Євросоюзі запустили цифрові COVID-сертифікати

Також вона наголосила, що лише питанням часу є і те, коли в Україні в повному масштабі з’явиться штам Дельта. Нині, за даними ВООЗ, цей штам вже циркулює в понад 85 країн світу. Очікується, що до кінця літа він буде циркулювати на території всіх країн Європи.

“Протиепідемічних заходів, специфічних до штаму Дельта, не існує. Це такий самий вірус SARS-CoV-2, як і Альфа, Бета і Гама. Тому заходи ті ж самі — носіння масок, дотримання фізичної дистанції не менше півтора метра, правил особистої гігієни і однозначно вакцинуватися. Проти штаму Дельта вакцина також працює, є результати досліджень, які говорять, що наявність двох доз вакцини захищає від штаму Дельта”, - сказала Кошалко.

Як повідомляв Укрінформ, Центр громадського здоров'я прогнозує зростання захворюваності на COVID-19 восени, в літній період зростання захворюваності не очікується.

Читайте також: МОЗ гарантує другу дозу COVID-вакцини всім, хто отримав першу

В Україні минулої доби виявлено 705 випадків зараження коронавірусом. Загалом на COVID-19 з початку пандемії зареєстровано 2 235 801 випадок захворювання.

З початку кампанії з вакцинації проведено 2 676 654 щеплення. Вакциновано 1 965 660 осіб, з них отримали першу дозу – 1 965 658 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 710 996 осіб (із них двоє людей отримали першу дозу за кордоном).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-