Австрія відкрила кордони для українців

Австрія відкрила кордони для українців

Укрінформ
З 1 липня в’їзд з України до Австрії можливий для всіх цілей подорожей.

Як передає Укрінформ, відповідне роз’яснення нових правил в’їзду до Австрії розміщено на сайті австрійського посольства в Україні.

"В’їзд з України від зараз можливий для всіх цілей подорожей", - повідомляє посольство про нові правила в’їзду до Австрії, які діятимуть з початку липня по кінця серпня.

Водночас, щоб в’їхати до Австрії без попередньої реєстрації та без карантину, потрібно буде надати сертифікат про повну вакцинацію проти COVID-19. При цьому, повна імунізація (введення другої дози, якщо це передбачає відповідна вакцина) має відбутися більше, ніж за 14 днів до в’їзду та не довше ніж 270 днів тому.

Щеплення має бути зроблено наступними вакцинами: Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca / Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm / BIBP SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac.

Читайте також: У МЗС розраховують, що Євросоюз відкриє кордони для українців за два тижні

Якщо ж у людини не буде сертифікату про повну вакцинацію, то вона все одно зможе в’їхати в Австрію – однак з попередньою реєстрацією та обов’язковим карантином. При цьому, при в’їзді також треба буде надати підтвердження про негативний результат тесту COVID-19 (ПЛР-тест, не старший ніж 72 год. або тест на антигени, не старший ніж 48 год.) або підтвердження про одужання після захворювання на COVID-19 (довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів або довідка про нейтралізуючі антитіла, не старша ніж 90 днів).

У такому випадку онлайн-реєстрацією подорожі (Pre-Travel-Clearance – PTC) слід заповнити не пізніше ніж за 72 год. до в’їзду. Формуляр для онлайн-реєстрації подорожі доступний за посиланням (https://entry.ptc.gv.at/) німецькою та англійською мовами.

Після в’їзду до Австрії необхідно буде піти на 10-тиденний карантин, який може бути припинений при пред’явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в’їзду.

Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину.

Читайте також: Угорщина на місяць закриває два пункти пропуску на кордоні з Україною

Як повідомляв Укрінформ, уряд Австрії послаблює з 1 липня, коли в усьому Євросоюзі почне діяти так званий зелений паспорт, правила в’їзду до республіки.

Водночас, оновлена постанова австрійського МОЗ про в’їзд була написана у частині правил в’їзду з країн, що не є членами ЄС, таким чином, що було важко зрозуміти, які саме правила діють щодо в’їзду до Австрії з України після 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-