Угорщина на місяць закриває два пункти пропуску на кордоні з Україною

Угорщина на місяць закриває два пункти пропуску на кордоні з Україною

Оновлено
Укрінформ
Угорщина тимчасово припиняє роботу двох пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ з посиланням на Державну прикордонну службу України, про це Головне управління поліції Угорщини повідомило ДПСУ.

З 2 по 30 липня угорська сторона припинить пропуск на свою територію людей і транспорту через пункти пропуску «Барабаш» (з українського боку – «Косино») та «Лонья» (з українського боку «Дзвінкове»).

"Просимо врахувати вищезазначену інформацію під час планування закордонних подорожей. Також наголошуємо, що з українського боку усі пункти пропуску на кордоні з Угорщиною працюють", - зауважили у Держприкордонслужбі.

Детальніше з порядком роботи пунктів пропуску можна ознайомитися з допомогою інтерактивної мапи за посиланням.

Разом із тим, у ЗМІ Закарпаття із посиланням на "Угорський вісник" публікують інформацію, що уряд Угорщини запроваджує "тимчасове часткове закриття" кількох КПП на українсько-угорському кордоні з метою запобігання ризику розповсюдження епідемій згідно з указом, підписаним міністром внутрішніх справ Шандором Пінтером.

Винятком перетин кордону є лише для тих мешканців Закарпаття, які планують їхати до Угорщини для безкоштовної вакцинації. В указі зазначається, що всі іноземці, які проживають у прикордонній зоні, можуть вільно приїжджати з інших сусідніх країн до Угорщини для отримання вакцинації через всі діючі автомобільні та залізничні переходи. У додатку до указу перелічено 23 пункти вакцинації, більшість з яких знаходяться у обласних лікарнях в Угорщині.

Читайте також: На кордоні з Польщею запрацювали ще три пункти пропуску

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня у Закарпатській області на кордоні з Угорщиною відновив роботу пункт пропуску «Дзвінкове». Пункт пропуску був закритий з вересня 2020 року.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-