В Україні представили ролик до 25-річчя Конституції

В Україні представили ролик до 25-річчя Конституції

Відео
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики презентувало проморолик з нагоди 25-річчя Конституції України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП у Фейсбуці.

"28 червня 2021 року виповнюється 25 років з Дня ухвалення Конституції України. Після Акту про проголошення незалежності України цей документ став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Як і будь-яка демократична конституція, український Основний Закон ставить повагу до людської гідності та свободи за найвищу цінність. Міністерство культури та інформаційної політики презентує проморолик з нагоди 25-річчя Конституції України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними соціологічних опитувань, лише 10% українців знають про свої права, закріплені в Основному Законі держави. Тому у проморолику за режисерським рішенням статті Конституції загорнуті у вірші, що сприятиме запам’ятовуванню базових меседжів, закладених в Конституції.

Читайте також: На Херсонщині День Конституції відзначать на Кам’янській Січі

Окрім ознайомлення з базовими правами та свободами, відео розповідає про державні символи України, закріплені в Конституції України, а також про єдину державну українську мову, непорушність державного кордону, суверенітет України та нагадує про те, що Крим є беззаперечною частиною України.

Як повідомлялося, 30 березня Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-