Швейцарія працюватиме над проєктом органічного харчування у школах України – посол

Швейцарія працюватиме над проєктом органічного харчування у школах України – посол

Укрінформ
Швейцарія працюватиме над впровадженням органічного харчування у низці шкіл України в рамках пілотного проєкту.

Про це заявив посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд у ході Всеукраїнського форуму “Україна 30. Здорова Україна”, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами,  з огляду на збільшення споживання органічних продуктів в Україні вони мають з’явитися у шкільному харчуванні. Вільд переконаний, що механізм публічних закупівель має бути адаптований для відбору органічних продуктів.

“Ми, Швейцарія, будемо не лише говорити про це - ми це робитимемо в рамках пілотного проєкту, який передбачає експериментування з цим баченням у визначених школах. Сподіваюся, ми зможемо презентувати результати”, - зазначив дипломат.

Читайте також: За підтримки Швейцарії у «Могилянці» стартував проєкт трансформації університету

Посол додав, що Швейцарія підтримує розвиток органічного сектора в Україні, до того ж наша країна посідає друге місце серед експортерів органічних продуктів до Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Міністерство цифрової трансформації України та Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва (SDC) підписали угоду про розширення допомоги Україні в межах програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) до 6,3 млн швейцарських франків (193,7 млн грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-