Вимоги до бронежилетів мають лише посилюватися - засновник компанії «Темп 3000»

Вимоги до бронежилетів мають лише посилюватися - засновник компанії «Темп 3000»

Укрінформ
Бронежилети в Україні з цього року перевіряють за підвищеними експлуатаційними вимогами, які відповідають стандартам НАТО. В майбутньому такі вимоги мають лише посилюватися.

На цьому наголосив засновник ТОВ "НВП Темп 3000" Юрій Євтушенко під час пресконференції в Укрінформі.

"Україна з 2014 року переходить на стандарти НАТО... З початку цього року закладені вимоги у технічній специфікації за вимогами стандартів НАТО по бронежилетах, зокрема щодо небалістичної стійкості. Тобто, перевіряють і балістичну стійкість, яка завжди була, а з 2021 року Міністерство оборони починає перевіряти бронежилети за вимогами небалістичної стійкості", - сказав він.

Читайте також: Литва відправить вакцину на схід України та бронежилети на фронт

За словами Євтушенка, йдеться про вимоги до герметизації балістичних пакетів і жорстких бронепластин, механічних характеристик матеріалу, з якого виготовлений бронежилет, термостійкості, вогнестійкості матеріалів, осколкостійкості.

"Я сподіваюся, що з 2021 року закінчилась ера виробництва бронежилетів за, як на мене, заниженими вимогами в тій частині, яка стосується небалістичних випробувань... Сподіваюся, що відкату назад від підвищених вимог не буде", - сказав він.

Крім того, Євтушенко наголосив, що вимоги до бронежилетів мають лише посилюватися, аби гарантувати кращий захист при експлуатації.

Читайте також: Міноборони вперше розробило бронежилет за стандартами НАТО

Своєю чергою директор ТОВ «Захисні технології України» Олександр Чернозубенко зауважив, що бронежилети мають зберігати свої характеристики щонайменше впродовж 5 років експлуатації і 10 років зберігання.

Як повідомлялося, у січні Міністерство оборони повідомило, що розробило власну технічну специфікацію «Бронежилет модульний». До цього Збройні сили та військові формування в Україні закупівлю бронежилетів здійснювали за комерційними технічними умовами.

У технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів. Для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета використовують стандарт армії США (NIJ Standard-0101.06). Міноборони також передбачило необхідні випробування та жорсткі умови для постачальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-