В Україні закінчилась основна сесія ЗНО

В Україні закінчилась основна сесія ЗНО

Укрінформ
Сьогодні, 15 червня відбулось тестування з географії, яким закінчилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

«За оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у тестуванні з географії взяли 115 тис 949 осіб, що становить 66% від загальної кількості зареєстрованих», - йдеться в повідомленні.

25 учасників ЗНО не були допущені до тестування через запізнення/відсутність документа, що посвідчує особу; 8 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 41 громадський спостерігач.

Найбільша явка учасників на пункти тестування з географії зафіксована у Чернігівській області - 75,71%, найменша у Чернівецькій - 47,80%.

Читайте також: Сьогодні відбудеться ЗНО з географії

В УЦОЯО нагадали, що цього року Верховна Радою ухвалила закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження Державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Учасники ЗНО, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з географії через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення та часу, необхідного на доставку документів) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Із завданнями сертифікаційної роботи із географії можна ознайомитися в розділі “ЗНО-2021. Географія”. Правильні відповіді до тесту буде розміщено завтра у цьому ж розділі.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалася чи не найбільша кількість осіб за роки існування цієї системи оцінювання – майже 390 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-