У Непалі 43 українці вже купили квитки на рейси з країни – Кулеба

У Непалі 43 українці вже купили квитки на рейси з країни – Кулеба

Укрінформ
43 українці, які не могли вилетіти з Непалу через карантинні обмеження, вже купили квитки на авіарейси з країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, 18 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відтак, міністр зазначив, що одразу після повідомлення про заборону польотів у Непалі посольство України в Індії та почесний консул у Непалі почали активно сприяти українцям.

Кулеба поінформував, що МЗС домовилося з корейськими і катарськими авіалініями про можливість придбати квитки для вивезення громадян.

“З майже сотні людей, які у нас виявили бажання повернутися до України, 43 особи вже купили квитки на літаки авіакомпаній, які змогли туди пробитися”, - сказав Кулеба, пославшися на інформацію, яку він отримав вчора вночі.

Міністр додав, що окремі громадяни відмовлялися йти на контакт з представниками держави і планують залишатися в Непалі до кінця обмежень.

Також відомо про чотирьох українців, хворих на коронавірусну хворобу, з якими міністерство підтримує контакт.

"Ми будемо надавати повну підтримку і тим, хто перебуває в Катманду та потребує цієї допомоги, і тим, хто намагається вилетіти з цієї країни", - підкреслює Кулеба.

Глава МЗС звернув увагу і на спроби Росії пропонувати українцям квитки до Москви.

Читайте також: Зеленський доручив повернути українців, які застрягли у Непалі через локдаун

“Там, до речі, була дуже цікава ще історія з російським трюком. Російський представник від імені Аерофлоту почав пропонувати всім придбати квитки на рейс російської авіакомпанії до Москви, хоча дозволу на цей рейс ще не було, але вже Росія почала себе позиціонувати як рятівник усіх громадян незалежно від їхньої національності і громадянства”, - повідомив глава української дипломатії.

Окремо Кулеба наголосив на підтриманні зв’язку з громадянами України, які перебувають в Ізраїлі і Палестині.

Читайте також: Іспанія відправляє літак до Непалу, щоб вивезти своїх громадян

“У нас дуже складна ситуація в Палестині, як ви знаєте, і в Ізраїлі і тому теж там ми на зв’язку з нашими співгромадянами і всім, хто потребує допомоги, ми будемо її надавати”, - додав він.

Як повідомлялося, на території Непалу у зв‘язку із призупиненням урядом до 31 травня міжнародного авіасполучення вимушено залишилися 107 громадян України, здебільшого альпіністи та туристи.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-