Гладковський-молодший прилетів до України й прийшов у САП — джерело

Гладковський-молодший прилетів до України й прийшов у САП — джерело

Укрінформ
Оголошений у розшук Ігор Гладковський, син колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, у понеділок вранці прийшов у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Про це повідомило Укрінформу джерело у відомстві.

“Ігор Гладковський уночі прилетів в Україну і сьогодні вранці з’явився в САП”, - сказав він.

За словами співрозмовника агентства, у прокуратурі йому вручили обвинувальний акт.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня детектив Національного антикорупційного бюро ухвалив постанову про оголошення в розшук підозрюваного у справі "Оптимумспецдеталі" Ігоря Гладковського.

Читайте також: Корупція в Укрборонпромі: САП оскаржила запобіжний захід фігуранту справи

У бюро вказують, що слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

У НАБУ нагадали, що у грудні 2020 року Гладковському-молодшому відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року, відтак він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування.

Читайте також: ВАКС залишив чинною заставу у понад 5 мільйонів для фігуранта справи Укроборонпрому

Гладковського викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не з’явилася.

За даними слідства, зусиллями підозрюваного у 2015-2017 рр. ТОВ "Оптимумспецдеталь" отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому".

Читайте також: Гладковський-старший подав до суду на журналістів BIHUS.INFO – адвокати

За це особа мала вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-