Кабмін оприлюднив Національний план вакцинації проти коронавірусу

Кабмін оприлюднив Національний план вакцинації проти коронавірусу

Укрінформ
Кабінет Міністрів оприлюднив Національний план вакцинації проти коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, розпорядження №340-р, яким затверджений план, з'явилося на Урядовому порталі.

Згідно з планом, Україна до кінця року має отримати 21,913 млн доз вакцин проти коронавірусу, із них 13,913 млн доз - закуплені коштом державного бюджету; 8 млн доз мають бути отримані за механізмом COVAX. Зокрема, у травні очікується поставка 500 тис. доз вакцини AstraZeneca та 1,5 млн доз вакцини Sinovac Biotech, які закуплені коштом держбюджету. У червні Україна розраховує отримати 1,409 млн доз вакцини AstraZeneca за механізмом COVAX, а також 500 тис. доз цієї вакцини і 213 тис. доз вакцини Sinovac Biotech, закуплених за бюджетні кошти.

У липні очікується поставка 948,7 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech за механізмом COVAX та 500 тис. доз закупленої державою вакцини AstraZeneca. По 1,032 млн доз останньої в рамках COVAX очікується щомісяця упродовж серпня-грудня. Також у серпні-грудні Україна очікує отримувати щомісяця по 2 млн доз вакцини Novavax, закупленої коштом держбюджету.

При цьому в Національному плані відсутні поставки вакцини Pfizer/BioNTech, закупленої за державний кошт.

Всього на 2021 рік потреба у вакцині проти коронавірусу оцінюється у майже 47,9 млн доз.

Читайте також: Ляшко нагадує, що продаж COVID-вакцин є кримінальним злочином

У плані зазначається, що етапність проведення вакцинальної кампанії визначається відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, яка раніше була затверджена Міністерством охорони здоров'я. МОЗ повинне вжити заходів для постачання в Україну вакцин для специфічної профілактики COVID-19, здійснювати щомісяця перегляд Національного плану з урахуванням його фактичного стану реалізації та підписанням нових контрактів на постачання. Спільно з Міністерством культури та інформаційної політики МОЗ повинне забезпечити проведення ефективної інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань вакцинації населення.

Читайте також: Степанов закликає повідомляти про зловживання при COVID-щепленні

На Міністерство зовнішніх справ уряд поклав обов'язок вжити заходів, спрямованих на підвищення ефективності співпраці з іноземними державами і міжнародними організаціями, щодо постачання в Україну вакцин проти коронавірусу. Відповідальними за вакцинацію на місцях є обласні та Київська державні адміністрації.

Як повідомлялося, за добу 21 квітня вакцинувалися 14 044 людини. Всього 491 877 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 491 875 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 5 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Читайте також: Публічні особи більше не зможуть вакцинуватися залишковими дозами - Степанов

Раніше Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року».

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін у семиденний строк має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду, має бути встановлена мінімально необхідна щомісячну кількість щеплень, визначені джерела та строки постачання вакцин, особи, відповідальні за реалізацію плану. Метою плану є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-