Степанов закликає повідомляти про зловживання при COVID-щепленні

Степанов закликає повідомляти про зловживання при COVID-щепленні

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає повідомляти про зловживання при щепленні від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Офіційно хочу звернутися до всіх українців: якщо хтось з вас має відповідну інформацію про будь-які зловживання вакцинами, ви можете одразу зателефонувати до контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або в інший спосіб повідомити”, - сказав Степанов.

Він нагадав, що при вакцинації від COVID-19, як вакциною Pfizer, так і іншими вакцинами, за особою, яка щепилася, відразу резервується друга доза препарату, і пообіцяв жорстке реагування на будь-які зловживання.

Читайте також: Степанов заявляє про загрозу нового штаму - подвійної мутації коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до дорожньої карти вакцинації, якими виключило можливість вакцинуватися залишковими дозами Pfizer публічним особам.

16 квітня в Україну прибула перша партія вакцини Pfizer в кількості 117 тис. доз в межах глобальної ініціативи COVAX. Вакцинація цим препаратом розпочалася 18 квітня. Всього Україна в межах глобальної ініціативи COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19. Також у березні COVAX поінформував Україну про можливість виділити нашій країні 947,7 тис. доз вакцини розробки Pfizer-BioNTech.

Читайте також: У МОЗ показали, як зберігають Pfizer, що потребує холоду до -80°

Також 6 квітня Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року. Уряд виділив на закупівлю цієї вакцини 6, 5 млрд грн, зробивши тимчасовий перерозподіл бюджету Програми медичних гарантій на 2021 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-