Ткаченко: У Росії знову намагаються привласнити український борщ

Ткаченко: У Росії знову намагаються привласнити український борщ

Укрінформ
У РФ запустили проєкт під назвою «Розкуси Росію», в якому український борщ знову видають за власну страву.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

“У РФ вкотре намагаються привласнити нашу національну страву. На платформі Google Arts & Culture запустили проєкт під назвою «Розкуси Росію»”, - написав він.

Ткаченко зазначив, що там презентовано топдесятку «російських блюд, що увійшли в історію». Росіяни серед «споконвічних російських страв» вказали і український борщ.

Як зазначив міністр культури та інформаційної політики, борщ – етнічна українська страва. «Привласнювати території, минуле, етноси – в дусі кремлівців вже більше сотні років», - констатував він.

Читайте також: Центри боротьби з дезінформацією наводять доказову базу, чому певна історія є фейком - Ткаченко

Ткаченко нагадав, що Міністерство культури та інформаційної політики протистоїть всім фейкам про «досягнення» росіян, коли вони намагаються в українців їх вкрасти. Саме тому «культура приготування українського борщу» подана Україною на розгляд як нематеріальна спадщина ЮНЕСКО. Він впевнений, що світ визнає нашу національну страву.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня шеф-кухар, популяризатор української кухні Євген Клопотенко дав звану вечерю для шефів провідних ресторанів Нью-Йорку у відомому серед українців ресторані «Веселка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-