Центри боротьби з дезінформацією наводять доказову базу, чому певна історія є фейком - Ткаченко

Центри боротьби з дезінформацією наводять доказову базу, чому певна історія є фейком - Ткаченко

Укрінформ
Центри по боротьбі з дезінформацією мають повідомляти, що є фейком, і наводити доказову базу, чому певна історія є фейком.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

"Ці центри в Європі дійсно невеликі. Вони по суті є верифікаційними повідомленнями від держави про те, що є фейком, з відстеженням трафіку, і треком, як пояснити, чому це фейк. Ми ж не будемо виходити і говорити кожен раз "не вірте, це фейк". Ми наводимо доказову базу, чому ця історія трапилася, наприклад, із хлопчиком на Донбасі, і чому вона є фейком", - сказав Ткаченко.

За його словами, такі центри існують в Ризі, Празі, у Фінляндії. Він зазначив, що там теж досить скромні за європейськими мірками бюджети.

Читайте також: Центр протидії дезінформації фінансується з коштів, передбачених на РНБО

"В тому числі, ми будемо активно працювати з NGO, і вони раді, що такий центр з'явився, тому що він є об'єднавчою платформою їх активності по викриттю фейків, яку вони самостійно проводили.Тому на першому етапі цього достатньо. Ми будемо працювати з донорами і при прояві нашої видимої ефективності будемо працювати над тим, щоб центр посилювати", - додав Ткаченко.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Як повідомлялося, 31 березня відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створеного при Міністерстві культури та інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-