Центр протидії дезінформації фінансується з коштів, передбачених на РНБО

Центр протидії дезінформації фінансується з коштів, передбачених на РНБО

Укрінформ
Центр протидії дезінформації фінансують в межах бюджетних коштів, спрямованих на Раду національної безпеки та оборони.

Про це повідомила очільниця Центру Поліна Лисенко під час церемонії представлення її на цій посаді, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми є органом при РНБО, наразі ми маємо задовольнити себе тим, що має РНБО, і так, щоб не образити в цьому процесі, тому що якщо ми отримуємо певну частину грошей з їх призначень, то, звісно, вони отримують на свої потреби грошей менше. Це погано, тому що у них є теж план на рік, тому це питання ми намагаємося зараз вирішити", - сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

Лисенко зауважила, що за необхідності можливе внесення змін у державний бюджет для того, щоб центр мав достатнє фінансування.

Читайте також: Посли «Великої сімки» та ЄС підтримують Центр протидії дезінформації - Єрмак

Крім того, відповідаючи на запитання про те, мови яких країн використовуватиме центр у своїй діяльності, Лисенко зауважила: "Ми будемо працювати на основних мовах для того, щоб донести до тих людей, де виникла інформаційна загроза, правду про ситуацію і чому певна інформація не відповідає дійсності".

Читайте також: Бюджет новоствореного Центру інформбезпеки становитиме 10 мільйонів на рік - Цибульська

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Центр протидії дезінформації створено рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-