Крали до мільйона щодня: СБУ викрила шахраїв, які «чистили» банківські рахунки громадян

Крали до мільйона щодня: СБУ викрила шахраїв, які «чистили» банківські рахунки громадян

Укрінформ
Служба безпеки України нейтралізувала діяльність міжрегіонального угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків громадян: щоденний «прибуток» зловмисників становив до мільйона гривень.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Попередні дані слідства вказують, що організували оборудку четверо жителів Запорізької області та Дніпра. Для її реалізації ділки облаштували у Мелітополі підпільний колцентр, де «працювало» майже 50 операторів. До реагування з боку оперативників спецслужби схема діяла кілька місяців.

Читайте також: Чернишов заявляє про шахраїв, які тероризують його міністерство

Видаючи себе за працівників банків, персонал телефонував клієнтам фінустанов і виманював від них інформацію про CVV-код, номери і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків зловмисники переказували кошти на підконтрольні банківські рахунки.

Читайте також: Нацполіція викрила шахраїв, які заволоділи ₴160 мільйонами бізнесмена з Дніпра

Для «роботи» із зарубіжними клієнтами ділки також використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку.

Під час обшуку в приміщенні колцентру правоохоронці виявили: 51 од. комп’ютерної техніки зі шкідливим програмним забезпеченням; обладнання для IP-телефонії; інструкції для працівників з покроковими діями під час спілкування з «клієнтами»; мобільні телефони, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ заблокувала «call-центри», через які шахраї виманювали гроші у громадян ЄС

Наразі вилучене обладнання направлено на експертизи.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до схеми, а також коло постраждалих громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-