Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем

Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав зі Святом Великодня християн західного обряду.

Привітання розміщене на офіційній сторінці Глави держави у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Україна стала домом для понад ста національностей. У нас проживають носії різних мов, представники самобутніх культур і різних релігійних конфесій. Сьогодні віряни західного обряду відзначають Великдень. Це свято символізує утвердження життя, яке є найбільшою цінністю для кожного цивілізованого суспільства. Це привід провести час з рідними та обмінятися позитивними емоціями, що допомагають нам долати найрізноманітніші життєві виклики. А їх вистачає", - сказав Президент.

Він підкреслив, що пандемія, яка вже понад рік впливає на наше життя обмеженнями, від якої не можна втекти, і досі є викликом для всіх нас.

Читайте також: У ПЦУ пояснили, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше

Це вже другий Великдень, який ми мусимо провести вдома і заради власного ж здоров’я та здоров’я рідних дивитися богослужіння по телебаченню та в соцмережах, а не відвідувати церкви. "Пам’ятайте: молитва сильна і вдома. І цей новий виклик – випробування, з якого ми обов’язково вийдемо сильнішими. Це час, щоб на мить зупинитися і згадати про важливість спілкування та взаємної підтримки. А ще – розуміння між людьми, поваги та прийняття нового, викликів та інакшості", - сказав Зеленський.

Він уточнив, що йдеться не лише про святкові дні. З наших щоденних установок формуються пріоритети. Зрештою, і цінності, які визначають настрій суспільства, його прагнення та акценти у планах на майбутнє.

"З нагоди Великодня бажаю вірянам західного обряду добробуту, здоров’я та віри, яка справджується і робить життя в розмаїтій Україні комфортнішим", - йдеться у привітанні Президента.

Читайте також: Священник ПЦУ вважає, що дата святкування Великодня має об'єднувати всіх християн

Із Великоднем християн західного обряду привітав також Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Привітання він оприлюднив у Фейсбуці.

"Сердечно вітаю християн західного обряду зі Святом Воскресіння Господнього. Атмосфера молитовного єднання в цей день зворушує своєю духовною величчю та переконує нас у невідворотній перемозі світла над темрявою, надії над зневірою, радості над журбою" - написав Шмигаль.

Він побажав українцям, які відзначають це свято, "щирих, непідробних життєвих радощів, миру й злагоди".

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня християни західного обряду святкують Великдень

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-