Священник ПЦУ вважає, що дата святкування Великодня має об'єднувати всіх християн

Священник ПЦУ вважає, що дата святкування Великодня має об'єднувати всіх християн

Укрінформ
Священник ПЦУ, викладач Київської православної богословської академії Андрій Дудченко вважає, що православні та католики повинні святкувати Великдень одного і того ж дня.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Богослов нагадав, що на Першому Вселенському соборі було вирішено, що всі християни святкуватимуть Пасху Христову в один день. "Вирішили слідувати Олександрійській пасхалії. Алгоритм такий: спочатку має настати весняне рівнодення, далі має настати повний місяць, а найближчої неділі після цього - Великдень", - пише священник.

Читайте також: Епіфаній розповів, коли Україна зможе перейти на святкування Різдва 25 грудня

Він нагадав, що рівнодення настає 21 березня. Повний місяць, згідно з астрономічним календарем, настане 28 березня.

"Виходить, Пасха Христова повинна бути наступної неділі, тобто 4 квітня. Але у нас чомусь Великдень буде аж 2 травня", - підкреслює священник.

Читайте також: У ПЦУ пояснили, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше

За його словами, причина в тому, що за основу обчислення у нас береться "умовне рівнодення, тобто 21 березня за старим стилем - день, який фактично не є рівноденням, а в нинішньому столітті спізнюється на 13 днів".

"Тому я - за новий стиль і за нову пасхалію. Тому що треба жити не фантазіями, а реальністю. І щоб зберігати вірність рішенням Першого Вселенського собору, Великдень треба святкувати всім християнам разом", - заявив священник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-