Християни західного обряду святкують Великдень

Християни західного обряду святкують Великдень

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 4 квітня, християни західного обряду святкують Великдень.

Цього дня Воскресіння Христове святкують римо-католики, частина греко-католиків і протестантів, а також Фінляндська православна церква.

Президент Володимир Зеленський привітав вірян зі святом.

Як відомо, Великдень є найдавнішим і найголовнішим християнським святом усього богослужебного року і приурочене Воскресінню Ісуса Христа. Для християн цей день символізує перемогу життя над смертю, звільнення від тягарів гріха, перехід зі стану несвободи в царину свободи і любові.

Великоднє богослужіння у костелі Христа Царя в Івано-Франківську / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

За Євангеліями, після того, як Ісус прийшов до Єрусалима, був зраджений і страчений на хресті, а потім похований у печері відданими учнями - Він воскрес. Недільного дня, прийшовши до Його гробу, жінки-мироносиці виявили, що місце поховання порожнє. Натомість побачили ангела, який сповістив їм, що Ісус воскрес. Невдовзі одній із них явився Христос, якого вона сприйняла спочатку за садівника, і сказав про своє воскресіння. Радісна звістка надзвичайно швидко поширилася Єрусалимом, а потім і всією Іудеєю.

Великоднє богослужіння у соборі Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ в Одесі / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Читайте також: У ПЦУ пояснили, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше

Святкування Великодня у західних і східних християн майже не відрізняються в основних принципах святкування. Щоправда, дата святкування різниться. Зазвичай західні християни зустрічають Воскресіння Христове раніше, ніж східні, але інколи дати збігаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-