Заворушення на Банковій: суд відправив Ратушного під цілодобовий домашній арешт

Заворушення на Банковій: суд відправив Ратушного під цілодобовий домашній арешт

Оновлено
Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва обрав активісту Роману Ратушному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов’язав його носити електронний браслет.

Про це оголосила слідча суддя Крістіна Константінова, повідомляє Укрінформ.

«Слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого – задовольнити. Застосувати до Ратушного Романа запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - сказала суддя.

Суд також поклав на Ратушного обов’язки прибувати до слідчого, прокурора, суду за вимогою, здати на зберігання свої документи для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю, та інші.

Читайте також: Заворушення на Банковій: суд обрав запобіжний захід активісту Євгену Строканю

Сам Ратушний просив під час засідання не обирати йому запобіжний захід взагалі або хоча б віддати його на поруки народних депутатів та інших осіб, які виявили таке бажання.

Серед парламентарів, які захотіли взяти активіста на поруки – Ярослав Юрчишин («Голос») та Володимир Ар’єв («Європейська солідарність»).

Також Ратушний заявив, що планує оскаржувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Дали цілодобовий домашній арешт з браслетом до 24 травня. Будемо оскаржувати це неправомірне рішення судді Константінової, звісно», - повідомив активіст у Фейсбуці.

Як повідомлялося, активісту та голові ініціативи «Захистимо Протасів яр» Роману Ратушному повідомили про підозру одразу після ефіру на одному із телеканалів.

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Ютуб-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під ОП 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників.

Читайте також: Підозрюваний у заворушеннях на Банковій Влад Сорд не має держнагород – депутат

Ратушний обурився, що відеоролик містить його персональну інформацію: фото з підписом «Ратушний Роман Тарасович, голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів яр». При цьому у кадрі, за його словами, «невстановлена особа у масці, з якою мене нібито порівнюють, жодних протиправних дій на відео не вчиняє».

Відтак активіст вимагав «припинити незаконне використання його зображення і згадування інформації щодо нього у відеозаписі шляхом видалення посту Геращенка і відео, а також спростувати недостовірну інформацію про нього».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-