Підозрюваний у заворушеннях на Банковій Влад Сорд не має держнагород – депутат

Підозрюваний у заворушеннях на Банковій Влад Сорд не має держнагород – депутат

Документ
Укрінформ
Народний депутат від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов заявив, що підозрюваний у заворушеннях на Банковій Владислав Стафійчук (Влад Сорд) державними нагородами не нагороджувався.

Напередодні активіст повідомив на наявність у нього ордена Богдана Хмельницького, написав парламентарій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вчора під час трансляції телевізійної програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» Стафійчук Владислав заявив про те, що був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню. З метою перевірки цієї інформації я звернувся до компетентних органів та отримав відповідь, що зазначена особа взагалі державними нагородами не нагороджувалася", - зазначив Неклюдов.

Читайте також: Заворушення на Банковій: Ще одному столичному активісту повідомили про підозру

За його словами, тепер обставини «отримання» цієї так званої нагороди мають перевірити компетентні органи, зокрема на наявність у діях особи, яка може носити державну нагороду, але не має на це права, складу адміністративного правопорушення.

Крім того, Неклюдов поінформував, що звернувся до голови Національної поліції з вимогою в межах наданої законом компетенції скласти відповідний протокол відносно осіб, у діях яких вбачаються ознаки відповідного адміністративного правопорушення.

Читайте також: Влад Сорд, позивний «Змій», засновник видавництва «Дім химер»

Як повідомлялося, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили шибки вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

В ОП завдані збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

23 березня Печерський райсуд Києва обрав затриманому на акції під Офісом Президента Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (псевдонім Влад Сорд – ред.) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-