Заворушення на Банковій: суд обрав запобіжний захід активісту Євгену Строканю

Заворушення на Банковій: суд обрав запобіжний захід активісту Євгену Строканю

Укрінформ
Печерський райсуд Києва 24 березня обрав запобіжний захід лідеру ультраправої організації "Невідомий Патріот" Євгену Строканю.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Ґрати".

Строканя відправили під цілодобовий домашній арешт, підозрюючи у хуліганстві з застосуванням зброї. Підозрюваний вважає, що слідство мотивувало необхідність такого запобіжного заходу тим, що він може вплинути на свідків.

Засідання почалася після 20:00, хоча було призначено на кілька годин раніше. Більшість журналістів на нього не пустили.

Читайте також: Адвокати хочуть перенести засідання з обрання запобіжних заходів учасникам акції під ОП

Нагадаємо: Строканю вручили підозру за четвертою частиною статті 296 про хуліганство. Раніше Євген опублікував у фейсбуці відео, як правоохоронці вручають йому підозру. Сталося це, за його словами, просто посеред вулиці.

24 березня Печерський райсуд Києва мав обрати запобіжний захід Сергію Філімонову. Він був одним з організаторів акції протесту під ОП. Проте рішення суду Філімонов так і не дочекався. Адвокат Масі Найем зазначив, що розгляд має бути перенесений через неявку судді.

Він у соцмережах також повідомив, що підозру вручили київському активісту, голові громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Роману Ратушному.

Як повідомлялося, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

В ОП завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Поліція вручила підозри у вчиненні правопорушення п’ятьом учасникам акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-