Проєкти медіаграмотності: у МКІП заявляють про важливість фінського досвіду

Проєкти медіаграмотності: у МКІП заявляють про важливість фінського досвіду

Укрінформ
Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко заявляє, що для України є дуже цінним фінський досвід із впровадження проєктів медіаграмотності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Сьогодні у форматі Zoom-вебінару відбулась онлайн-сесія «Як Фінляндії вдалося? Секрети фінського успіху впровадження медіаграмотності».

За словами Шевченка, Фінляндія є країною номер один у світі в рейтингах медіаграмотності.

Він підкреслив, що тема медіаграмотності є одним із ключових пріоритетів для МКІП.

“Наша країна знаходиться під величезними інформаційними загрозами, атаками, дезінформаційними хвилями з боку РФ і надзвичайно потребує запровадження програм з медіаграмотності та критичного мислення для всіх можливих аудиторій - як для дітей, так і для дорослих, як для школярів, так і для пенсіонерів”, - наголосив заступник міністра культури та інформаційної політики.

Під час заходу представники Фінського національного аудіовізуального інституту повідомили про історію, ключові концепції та ефективні підходи медіаосвіти у Фінляндії, а також про досвід створення національної програми з медіаграмотності та впровадження освітніх ініціатив для різних вікових груп.

Читайте також: У роботі з дезінформацією є два великі зрізи – МКІП

Захід організувало Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Центром демократії та верховенства права.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП планує спрямувати цього року на проєкт з медіаграмотності 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-