Радуцький каже, що постачання CoviShield можуть відкласти

Радуцький каже, що постачання CoviShield можуть відкласти

Укрінформ
Постачання вакцини AstraZeneca (CoviShield) може бути відтерміноване через інформкампанію, яка розгорнулася в Україні проти цієї вакцини.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін. Причина – інформаційна кампанія, розгорнута проти індійської вакцини у нашій країні. МЗС отримало лист від посольства Індії, у якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України", - написав Радуцький.

Читайте також: США закликають AstraZeneca оприлюднити повний звіт про ефективність вакцини

Зокрема, за словами Радуцького, на зрив співпраці з Індією працювали як одіозні проросійські політики, так і деякі політичні лідери.

Радуцький нагадав, що Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії.

"Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва", - написав депутат.

Також, він додав, що за його інформацією, Президент доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову та міністру закордонних справ Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України.

Читайте також: Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

"Міністерство охорони здоров’я та МЗС України повинні якнайшвидше зробити все необхідне, щоб переконати індійських партнерів у непричетності держави та українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин", - написав Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого препаратом Covishield, виготовленим в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку квітня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація від коронавірусу, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься у п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Читайте також: Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал "Дія", мобільний застосунок "Дія" або Національний контакт-центр МОЗ.

Від початку вакцинальної кампанії в країні щеплено 137 026 осіб, з них отримали 1 дозу – 137 025, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) - 1 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-