В Україні збільшили щомісячні страхові виплати постраждалим на виробництві

В Україні збільшили щомісячні страхові виплати постраждалим на виробництві

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перерахунок з 1 березня 2021 року щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

“Урядом прийнято рішення про перерахунок у 2021 році розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, перерахування щомісячних страхових виплат таким особам буде проводитися з 1 березня 2021 року із застосуванням коефіцієнта 1,11, що дозволить збільшити розміри щомісячних страхових виплат для понад 200 тисяч осіб. Також у відомстві інформують, що виплати буде збільшено в середньому на 437,5 грн (із 3 976,8 грн до 4 414,3 грн).

Читайте також: Підприємцям з «червоних» зон планують поновити карантинні виплати

Повідомляється, що постанова уряду розроблена на виконання статті 37 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та спрямована на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей.

Для реалізації постанови у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2021 рік передбачено кошти у сумі 789 млн грн, зазначили в міністерстві.

За даними Фонду соцстрахування, упродовж 2020 року на підприємствах України зафіксовано 6 646 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-