Суд відмовився визнати санкції проти «телеканалів Медведчука» порушенням прав громадян

Суд відмовився визнати санкції проти «телеканалів Медведчука» порушенням прав громадян

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовився визнати санкції відносно телеканалів порушенням прав громадян.

Відповідне рішення було ухвалене за позовом громадянина, який оскаржував указ Президента від 2 лютого поточного року про застосування санкцій відносно телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», інформує пресслужба суду.

Зазначається, що під час розгляду справи суд перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина», - йдеться у повідомленні.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів. Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

У суді нагадали, що на розгляді КАС ВС, окрім зазначеної заяви, перебувають ще 10 позовних заяв, якими оскаржується Указ Президента про санкції відносно телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна».

Читайте також: Санкції проти «каналів Медведчука»: Зеленський каже, що доведе цю стратегію до кінця

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112» припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-