В Україні наступного тижня почнеться вакцинація сімейних лікарів

В Україні наступного тижня почнеться вакцинація сімейних лікарів

Укрінформ
З наступного тижня в країні розпочинають роботу стаціонарні пункти щеплення та вакцинація сімейних лікарів від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів”, - сказав Степанов.

Він зауважив, що зараз поширюється інформація про нібито відмову медиків та військових у зоні проведення ООС від вакцинації, і наголосив, що це не відповідає дійсності.

Степанов нагадав, що зараз працюють портали МОЗ стосовно COVID-19 та вакцинації, де можна отримати інформацію стосовно хвороби та процесу вакцинації й вакцин, і закликав українців перевіряти інформацію, а не поширювати фейки.

Читайте також: Степанов — про боротьбу з коронавірусом: Не все залежить від МОЗ

Також Степанов нагадав, що вакцинація проводитиметься в 5 етапів, на першому етапі вже вакциновано понад 90 тисяч осіб. В чергу очікування вакцинації записалося понад 290 тисяч осіб.

Міністр також поінформував, що найближчим часом Україна має отримати ще 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca. Очікується поставка вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.

Крім того, як додав Степанов, за результатами зустрічі з представниками ЮНІСЕФ 18 березня він отримав підтвердження про поставку в Україну до кінця березня - початку квітня 750 тисяч доз вакцини від AstraZeneca, а до кінця травня ще 1,2 млн доз цієї вакцини, а також вакцини Pfizer. Очікується і поставка до України законтрактованої вакцини Novovax в обсязі 10 млн доз, ефективність якої становить 89,3%, та індійської Covaxin від Bharat Biotech з ефективністю 81%, сказав глава МОЗ.

Читайте також: Степанов про вакцинацію в Україні: Побічну реакцію зафіксували у 0,5% випадків

Як повідомлялося, станом на 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 519 926 випадків COVID-19, з них за добу – 15 850. За минулу добу від ускладнень хвороби померли 262 пацієнти, одужали 4592 особи.

В Україні 24 лютого розпочалася вакцинація від COVID-19. Щеплення роблять мобільні бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-