У лікарнях Польщі залишаються 18 потерпілих у ДТП з українським автобусом

У лікарнях Польщі залишаються 18 потерпілих у ДТП з українським автобусом

Ексклюзив
Укрінформ
Станом на 12 березня у лікарнях Польщі залишаються 18 громадян України, які потерпіли внаслідок ДТП 6 березня, двоє з них досі у дуже тяжкому стані.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

“Відучора з лікарень виписано ще трьох осіб. Відтак у лікарнях воєводства перебувають ще 18 громадян України, які постраждали в автокатастрофі. Стан двох із них залишається дуже тяжким”, - розповів дипломат.

Він поінформував, що ще шістьох потерпілих планують виписати у понеділок, 15 березня. Нині вирішується питання їх транспортування в Україну каретами швидкої допомоги, оскільки частина пацієнтів все ще не в "оптимальному" фізичному стані.

Читайте також: Генконсул України подякував польській стороні за порятунок українців в автокатастрофі

Павлюк також зазначив, що в п’ятницю тіла п’ятьох загиблих відправлять двома катафалками в Україну.

“Оформлення усіх необхідних документів на вивезення тіл завершується, і ще сьогодні їх повезуть в Україну”, - сказав дипломат.

За його словами, тіла загиблих спочатку доправлять у морг у Хмельницькому, а звідти повезуть до місць поховання у різні регіони України.

Читайте також: ДТП з українцями у Польщі: трьом постраждалим потрібна психологічна допомога

Окружна прокуратура Перемишля у п’ятницю поінформувала, що надала згоду на перевезення до України тіл загиблих в автокатастрофі: 34-річної Інни К., 54-річної Еліни О., 60-річної Тетяни Я., 28-річного Віктора С. та 52-річного Альберта К.

Раніше повідомлялося, що двох загиблих жінок доправлять до Кривого Рогу, третю до Одеси, а чоловіків – до Шепетівки і Тернополя.

Читайте також: Автотроща з українським автобусом у Польщі. Уроки на майбутнє

Як повідомлялося, ДТП з українським автобусом сталася у ніч на 6 березня поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань - Херсон, в якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. Унаслідок катастрофи п’ятеро людей загинули, 35 потрапили до лікарень. Того ж дня ввечері група з 24 українців, які потрапили в аварію, вирушила додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-