Аварія автобуса у Польщі: десятеро потерпілих українців - у тяжкому стані

Аварія автобуса у Польщі: десятеро потерпілих українців - у тяжкому стані

Укрінформ
Десятеро з 35 постраждалих у ДТП, в яку потрапив український автобус у Підкарпатському воєводстві у Польщі, перебувають у тяжкому, але стабільному стані, шестеро людей загинули.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска, повідомляє Укрінформ з посиланням на радіо ZET.

“Шоста особа, яка померла в лікарні, мала черепно-мозкову травму і була у дуже тяжкому стані. П’ятеро людей загинуло на місці, а 10 осіб перебувають у тяжкому стані. На даний момент їхній стан стабільний”, - заявив Краска.

Він додав, що у разі потреби осіб з тяжкими травмами можуть перевезти з місцевих лікарень до спеціалізованих клінік.

Речник служби медичної допомоги з Перемишля Марек Яновський повідомив, що потерпілих доправили до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Рудні Малій, Пшеворську і Любачові. У більшості - травми голови, хребта, черевної порожнини і кінцівок.

На місці ДТП працювали понад 100 пожежників, 19 груп медиків, два рятувальні гелікоптери, зокрема один військовий. На місці ДТП побувала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт.

Читайте також: На Харківщині легковик в’їхав в автобус: двоє загиблих

Решту людей, які не постраждали або травми яких були незначними, розмістили у будинку, підготовленому місцевими органами влади.

Консули Генконсульства України в Любліні надають допомогу потерпілим.

Як повідомлялося, український автобус потрапив в аварію о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебувало 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. За попередньою інформацією, автобус наїхав на огороджувальні стовпчики, у результаті чого впав у рів і перекинувся.

Наразі рятувальна операція завершилася.

Фото: PAP/Darek Delmanowicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-