Генконсул України подякував польській стороні за порятунок українців в автокатастрофі

Генконсул України подякував польській стороні за порятунок українців в автокатастрофі

Укрінформ
Генконсул України в Любліні Василь Павлюк подякував польським урядовцям, рятувальникам та медикам за надання максимальної допомоги у порятунку громадян України, які потрапили у жахливу ДТП на півдні Польщі у суботу, 6 березня.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Любліні у Facebook, передає Укрінформ.

“Низький уклін і особлива вдячність воєводі Підкарпатського воєводства Еві Ленярт, рятувальним службам, лікарям, правоохоронцям та усім причетним до порятунку громадян України, постраждалих 6 березня у ДТП поблизу Кашице. Ціную ваші професіоналізм та надзусилля, завдяки яким вдалося врятувати життя і здоров’я моїх співвітчизників”, - написав Павлюк.

Читайте також: ДТП з автобусом: 22 українці досі у лікарнях Польщі, двоє - у тяжкому стані

Він також подякував польським медикам які продовжують опікуватися і надавати необхідну медичну допомогу громадянам України.

“Попри усі труднощі, які є невід’ємною складовою кризових ситуацій, ми залишалися об’єднаними навколо спільної мети – порятунку людського життя”, - підкреслив генконсул України.

Читайте також: ДТП з українцями у Польщі: трьом постраждалим потрібна психологічна допомога

Як повідомляло агентство, ДТП з українським автобусом сталася в суботу о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань - Херсон, в якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень.

Читайте також: Родичі упізнали тіла чотирьох із п’яти загиблих в ДТП у Польщі – генконсул

Станом на сьогодні у лікарнях Підкарпатського воєводства продовжують залишатися 22 громадянина України, стан двох з яких є дуже тяжким. Польські медики надають їм усіляку допомогу, намагаючись врятувати життя і здоров’я українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-