Уряд найближчим часом оголосить 115 конкурсів на держслужбу

Уряд найближчим часом оголосить 115 конкурсів на держслужбу

Укрінформ
Кабінет Міністрів із 17 березня оголосить 115 конкурсів на посади у держслужбі, які відбуватимуться щотижня за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) та 1 «звичайний» конкурс (на інші вакантні посади).

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне протокольне рішення було ухвалене на черговому засіданні уряду.

«Таким чином урядом буде забезпечено оголошення 115 конкурсів та призначення осіб на відповідні посади за їх результатами», - прокоментував це рішення міністр КМУ Олег Немчінов у Телеграмі.

Він нагадав про те, що з 6 березня 2021 року набрав чинності Закон України від 23 лютого 2021 року №1285-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби». Відповідно до цього Закону конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання ним чинності укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом відповідно до черговості укладення контрактів про проходження державної служби на відповідні посади.

«Загальна кількість укладених контрактів на посади державної служби категорії «А», на які має бути оголошено конкурс, становить 91, з них щодо 74 суб’єктом призначення є Кабінет Міністрів України, а стосовно 17 – інші суб’єкти призначення. Водночас крім оголошення вищезазначених конкурсів є потреба в оголошенні «звичайних» конкурсів на посади вищого корпусу, що залишаються вакантними та не заповнювалися шляхом добору на час карантину», - додав урядовець.

Саме тому, додав міністр, Національне агентство України з питань державної служби підготувало проєкт почергового проведення конкурсів з розрахунку на шість місяців (з 17 березня по 25 серпня 2021 року), організації проведення усіх етапів конкурсного відбору та ефективної роботи Комісії з питань вищого корпусу.

Як повідомляв Укрінформ, закон щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому 16 лютого.

Врахованими поправками народні депутати тоді заборонили покладення на першого заступника міністра, заступників міністра виконання деяких обов’язків міністра, якщо посада міністра є вакантною понад 60 днів.

Читайте також: Відновлення конкурсів на держслужбу: Немчінов назвав позитивні моменти

Водночас законодавці заборонили покладати обов'язки міністра на особу, кандидатура якої на відповідну посаду була відхилена Верховною Радою поточного скликання. Глава держави ветував його.

Як зазначав Президент у пропозиціях до закону, він не погоджувався з підходом щодо визначення порядку організації діяльності міністерства у разі, коли посада міністра є вакантною. Зокрема, Зеленський зауважував, що непризначення Верховною Радою міністра протягом тривалого часу неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного міністерства.

23 лютого Верховна Рада врахувала пропозиції Президента до закону щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби, що передбачає виключення обмежень для в.о. міністра.

Президент Володимир Зеленський 4 березня підписав цей закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-