МКІП планує навчити українців критичніше сприймати інформацію

МКІП планує навчити українців критичніше сприймати інформацію

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України назвав п'ять ключових цілей міністерства до 2025 року, серед яких підвищення спроможності населення критично сприймати інформацію.

Про це він розповів під час пресконференції на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«П'ять ключових цілей МКІП до 2025 року - це збереження, захист, популяризація культурної спадщини та культурних цінностей українського народу; збереження національної пам'яті для зміцнення культурної ідентичності українців; створення умов для формування безпечного національно-мовного інформаційного простору; підвищення спроможності населення щодо критичного сприйняття інформації; забезпечення населення України якісними та доступними культурними послугами ...», - сказав міністр.

Читайте також: Ткаченко розповів про «м’яку силу», яка може розбити вал дезінформації з РФ

Також серед цілей міністерства Ткаченко назвав: формування стійкої комфортної екосистеми для розкриття творчого потенціалу митця, розвиток творчої та економічної діяльності у сфері культурних та креативних індустрій та перетворення туризму на інтегрований світовий драйвер соціально-економічного розвитку регіонів та держави в цілому.

Він нагадав, що цьогоріч розпочинаються роботи з «Великої реставрації» - упродовж наступних трьох років планується відреставрувати 150 об'єктів культурної спадщини.

Як повідомляв Укрінформ, цього року започатковано проєкт «Магніти України» з пошуку успішних проєктів-символів, які зможуть залучити інвесторів і стати центрами інновацій. Проєкт передбачає визначення у кожній області трьох-п’яти найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловлював думку, що для розвитку туристичної галузі варто поєднати місцеві маршрути для мандрівників та об’єкти програми «Велика реставрація».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-