Ткаченко розповів про «м’яку силу», яка може розбити вал дезінформації з РФ

Ткаченко розповів про «м’яку силу», яка може розбити вал дезінформації з РФ

Укрінформ
Україні необхідно працювати над власними позитивними наративами, щоб протидіяти тій дезінформації, яка йде з Росії.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав під час пресконференції на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо працювати над власними позитивними наративами, які існують в нашій державі, щоб вона не асоціювалася зараз з війною та корупцією, а хоча б з писанками, борщем та сучасною українською модою. Тому це найголовніша м'яка сила, якою можна розбити той вал дезінформації, який йде переважно з Росії", - сказав Ткаченко.

Читайте також: Центр протидії дезінформації презентують наприкінці березня – Ткаченко

Він зазначив, що майбутні Центри протидії дезінформації будуть міжнародними, з координацією з партнерами з країн НАТО та іншими. За його словами, об'єднавши зусилля Україна зможе запропонувати реальні факти тим негативним наративам, над якими працюють російські ЗМІ.

"Там є цілий списочок з 12 або 15 наративів... Вони постійно повторюються в усіх меседжах, які йдуть з Росії на різних майданчиках", - додав Ткаченко.

Читайте також: Держава має швидко реагувати на випадки використання медіа як інформаційної зброї — Ткаченко

Як повідомлялося, в Україні з березня має розпочати працювати Центр протидії дезінформації. Планується, що Центр дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-