Держава має швидко реагувати на випадки використання медіа як інформаційної зброї — Ткаченко

Держава має швидко реагувати на випадки використання медіа як інформаційної зброї — Ткаченко

Укрінформ
Держава має швидко реагувати на те, коли хтось намагається використати медіа, як інформаційну зброю.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Українці - нація, яка цінує свободу, і при всьому різноманітті цінує і свободу слова на відміну від деяких наших північних сусідів, які перетворили свободу слова на знаряддя війни, на знаряддя пропаганди й дезінформації. Демократія має вразливості, але повинна і мусить себе захищати. Коли хтось намагається використовувати медіа, як інформаційну зброю, відповідь, на мій погляд, держави має бути швидкою та блискавичною", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що Україна знаходиться на передовій інформаційної війни. "За останні сім років, світ дійсно серйозно змінився. І Америка, і Європа бачать те, що ми переживали і відчували впродовж цих семи років. Саме тому ми починаємо роботу над створенням Центру протидії дезінформації, який має стати першою маленькою цеглинкою в роботі щодо протидії дезінформації. Основні напрямки роботи центру: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти", - сказав міністр.

Читайте також: Інформвійна множить брехню і паніку з кожним лайком і репостом - Зеленський

Ткаченко наголосив, що тимчасово окуповані території Донбасу та Криму є частиною інформаційного простору в Україні. За його словами, важливо тримати зв'язок з тими, хто проживає на окупованих територіях. Також очільник МКІП додав, що багато українців живуть і в різних куточках світу, і державі важливо тримати з усіма контакт, особливо через українські ЗМІ.

Читайте також: Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

Як повідомлялося, в Україні з березня має розпочати працювати Центр протидії дезінформації. Планується, що Центр дозволить ефективно відпрацьовувати маніпуляцій і фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-