Інформвійна множить брехню і паніку з кожним лайком і репостом - Зеленський

Інформвійна множить брехню і паніку з кожним лайком і репостом - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україну інформаційно атакують як ззовні, так і зсередини, а інформаційна війна несе не лише дезінформацію, а й страх, паніку та агресію.

Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Частіше за все дезінформація переслідує страшні цілі. Як ніхто інший, ми знаємо, які жахливі наслідки мають історії про «распятого мальчіка», про «поєзда каратєлєй», про «нас тут нєт». Не менш небезпечним є те, що інформаційно нашу країну атакують не лише ззовні, а й зсередини. Коли «великі патріоти» брешуть громадянам про Нові Санжари, про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти, про тарілки з борщем або ж коли називають вакцину словом, що насправді характеризує всю суть саме їх вчинків», - підкреслив Президент.

Читайте також: Генерал СБУ: Шарійодин із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

Водночас глава держави зазначив, що інформаційна війна – це не лише дезінформація чи брехня. За його словами, це також страх, паніка, агресія, які множаться з кожним лайком та репостом, із кожним дзвінком та смскою.

«Це - шкідливі коди, віруси, шкідливий спам. Це - штучно створені так звані «лідери думки», яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це — засоби масової дезінформації, які, прикриваючись свободою слова, (здійснюють — ред.) диверсії за інструкціями агресора. Ми зробили і продовжуємо працювати, аби на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну випробувальну таблицю, а в Інтернеті, зокрема на Ютуб, вони отримали пожиттєвий бан», - зауважив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK і 112 Україна, а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів.

Читайте також: СБУ оголосила Шарію про підозру у держзраді

РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та 8 фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ про фінансування тероризму. За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука. Серед підсанкційних юридичних осіб опинилися компанії - власники п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва. Санкції також застосовані до компаній, які обслуговують ці літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-