Генерал СБУ: Шарій — один із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

Генерал СБУ: Шарій — один із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

Укрінформ
Обвинувачення в державній зраді блогеру Анатолію Шарію висунуто обґрунтовано: та інформація, яку він поширював, завдавала сильної шкоди державі.

Як передає Укрінформ, про це заявив колишній заступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун в програмі "Код безопасности" на телеканалі "Дом".

За його словами, в СБУ є відповідні докази, інакше вона не могла б висунути блогеру ці обвинувачення.

"Одразу було зрозуміло, що риторика Шарія була не просто включена в протидію роботі нашої державної влади — він йшов у тому контексті й виконував ті ж завдання, що й виконувалися представниками російських інформаційних агентств на території України. Зараз картина склалася: стало зрозуміло, що він — один із, можливо, ключових елементів інформаційної боротьби з нашою державою", — зазначив Ягун.

За його словами, та інформація, яку поширював Шарій, завдавала сильної шкоди державі.

Читайте також: Суд дозволив затримати Шарія

"Він точково бив по нашій національній гідності, намагався розпалювати ворожнечу в українському середовищі, розколоти наше суспільство. І це не менш небезпечно, ніж державна зрада", — додав генерал-майор.

Як повідомлялося, 16 лютого блогеру Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. За словами адвоката блогера, він перебуває на території ЄС та має статус біженця, і його поява в Україні наразі неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарія оголошено у державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-