Степанов відповів скептикам: Вакцини від COVID-19 достатньо

Степанов відповів скептикам: Вакцини від COVID-19 достатньо

Укрінформ
Україна має підтвердження поставок вакцини від COVID-19 AstraZeneca, NovaVax, Sinovaс, а також вакцин за ініціативою COVAX.

Як передає Укрінформ, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Одразу заспокою скептиків — вакцини вдосталь. На сьогодні у нас є підтверджені поставки вакцини AstraZeneca, американського NovaVax, китайського Sinovaс, підтвердження за програмою COVAX , які ми очікуємо найближчим часом, це також AstraZeneca, Pfizer і решта вакцини, які увійшли до цієї програми», - сказав Степанов.

Читайте також: Глава МОЗ каже, що всі охочі вакцинуються до кінця року

Степанов наголосив, що вакцина Covishield/AstraZeneca, яка зараз використовується в Україні, є розробкою британсько-шведської компанії спільно з Оксфордським університетом, її ефективність - 70-80%, що підтверджується всіма стадіями клінічних досліджень, публікаціями в галузевих наукових виданнях. Ця вакцина випускається на 7 підприємствах в Європі, Південній Кореї, Індії, Китаї. Вакцина, яку закупила Україна, вироблена потужностях Serum Institute в Індії, який виробляє вакцини для 140 країн світу. Вакцину цього виробника також законтрактували Канада та Велика Британія.

Він додав, що під час робочої поїздки до Індії було досягнуто домовленості ще з одним виробником вакцин - Bharat Biotech.

«Їх вакцина Коваксін проходить останній етап досліджень. Найближчими днями будуть результати, якщо результати ефективності будуть підтверджені на високому рівні, вона також буде застосована», - сказав Степанов.

Читайте також: Ляшко пояснив, як відбуваються COVID-щеплення поза чергою

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацій Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медичні працівники , які працюють в лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-