Глава МОЗ каже, що всі охочі вакцинуються до кінця року

Глава МОЗ каже, що всі охочі вакцинуються до кінця року

Коронавірус
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) розраховує завершити всі етапи плану вакцинації цього календарного року.

Як передає Укрінформ, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Наразі МОЗ передбачає розгортання 572 мобільних бригад та 4 250 стаціонарних пунктів щеплення. За нашими планами, основні етапи вакцинації ми завершимо вже цього календарного року. Тобто, всім громадянам України, які бажатимуть вакцинуватися, буде наданий доступ до вакцини”, - сказав Степанов.

Читайте також: Ляшко пояснив, як відбуваються COVID-щеплення поза чергою

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься в п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медики, котрі працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які проводять щеплення.

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал «Дія», через мобільний застосунок «Дія» або через національний контакт-центр МОЗ.

Читайте також: Вакцинація через «Дію»: більш як половина українців у черзі - молодші за 40 років

Також МОЗ планує проводити від 10 до 20 тис. щеплень від COVID-19 на добу, у разі отримання ще однієї партії доз вакцини ця кількість збільшуватиметься.

Читайте також: Придбати COVID-вакцину раніше літа-осені не вийде - Степанов

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. Станом на 5 березня в державі 12 481 особа отримала першу дозу вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-