Ляшко пояснив, як відбуваються COVID-щеплення поза чергою

Ляшко пояснив, як відбуваються COVID-щеплення поза чергою

Укрінформ
Щеплення залишковими дозами вакцини проти COVID-19 відбувається у разі відмови людини з першого етапу від вакцинації, у разі, якщо залишаються дози після роботи мобільної бригади, і у разі виявлення протипоказань до вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“З метою раціонального використання залишкових доз дозволяється вакцинувати відомих публічних осіб, у разі, якщо була зафіксована відмова від вакцинації тих людей, для яких було заплановано щеплення і заради яких було відкрито 10-дозний флакон. Коли кількість людей, що вакцинується у день роботи мобільної бригади була некратна 10, залишилося кілька доз, тоді також дозволяється запрошувати до вакцинації людей, які не були в першому етапі проведення вакцинації проти COVID-19. Третій випадок — коли людина прийшла на вакцинацію, а у неї було виявлено протипоказання до вакцинації. В таких випадках вакцинація не проводиться, а дозу можна використати так, як це передбачено наказом зі змінами до дорожньої карти”, - сказав Ляшко.

Читайте також: МОЗ планує проводити від 10 до 20 тисяч щеплень на добу

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я дозволило проводити щеплення від COVID-19 невикористаними дозами вакцини, які залишаються після щеплення медичних працівників на першому етапі вакцинації. Зокрема, дозволяється з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби.

Читайте також: Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-