Відправили зразки за кордон: Степанов розповів, які COVID-штами є в Україні

Відправили зразки за кордон: Степанов розповів, які COVID-штами є в Україні

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні наразі не виявлено нових, мутованих, штамів коронавірусу - британського чи південноафриканського, проте циркулює європейський італійський та іспанський штам.

Про це, передає Укрінформ, Степанов повідомив в ефірі телеканалу Україна-24.

"Щоб дослідити мутацію штамів, треба розкласти матеріал. Ми, на жаль, лише створюємо відповідні лабораторії. Водночас ми відправляємо зразки у світові лабораторії. В клініку "Шаріте" в Берлін ми відправили 200 зразків. По 48 нам уже прийшла відповідь, що у нас циркулює суто європейський італійський, іспанський штам, але мутованого британського і з ПАР у нас немає. Чекаємо решту результатів", — сказав міністр.

Читайте також: «Charite» не знайшла мутованого коронавірусу в українських зразках – Ляшко

Степанов розповів, що Україна відправляє на дослідження на штами коронавірусу ще 350 зразків. "Зараз відправляємо 350 зразків у Лондон. Окрім того, відібрали зразки в Івано-Франківській області та віддали в Інститут мікробіології, вони будуть довше робити, це складне дороговартісне обладнання", — сказав урядовець.

Читайте також: Нові штами і ефективність вакцин: що відомо?

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 2 березня на коронавірус захворіли 1 357 470 осіб, із них за минулу добу - 5 336

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-