В Україні створять е-платформу для вступу іноземних студентів у виші

В Україні створять е-платформу для вступу іноземних студентів у виші

Укрінформ
Мінцифри разом з МОН, МОЗ, МВС та МЗС створюють єдину електронну платформу для вступу іноземних студентів в українські університети.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

"Готуємо онлайн-сервіси в освітній сфері. Онлайн-вступ для іноземців — один з майбутніх проєктів, які полегшать життя абітурієнтам та студентам. Минулого року онлайн-освіта вийшла на новий рівень. Світ пристосовувався до нових правил у zoom на онлайн-лекціях та заняттях", - написав Федоров.

Читайте також: Федоров пояснив, коли з'явиться повністю автоматична реєстрація ФОП

За його словами, процес онлайн-вступу для іноземців буде спрощений та позбавлений баготокрокрокової бюрократичної процедури. Стадії зарахування іноземних студентів до закладів вищої освіти будуть зручними. Студенти зможуть відправити інформацію онлайн, а також отримати офер від ВНЗ та електронні запрошення на навчання (стажування) в Україні. Абітурієнт зможе побачити усі необхідні стадії в електронному кабінеті.

Читайте також: Дія ID, е-лікарняний та податкова в онлайні: Федоров анонсує запуск нових продуктів

Окрім цього, в уряді працюють над системою моніторингу працевлаштування та кабінетом студента. А також планують модернізувати Єдину державну електронну базу з питань освіти. "На цьому плани не закінчуються — готуємо концепцію та стратегію цифрової трансформації сфери освіти і науки", - додав віцепрем'єр.

Фото: Михайло Федоров у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-